La cooperativa segueix treballant perquè la cultura siga sempre un punt de trobada
Abacus València ha mostrat la seua preocupació pels atacs que en les últimes setmanes han rebut la llengua i la cultura valencianes des d’institucions públiques. La cooperativa condemna la censura que el regidor de cultura de VOX de l’ajuntament de Borriana ha fet contra publicacions infantils i culturals escrites en valencià, així com la decisió de l’ajuntament de Torrent de retirar el nom del músic Vicent Torrent, líder d’Al Tall i referent de la música tradicional valenciana, de l’auditori del seu municipi.
El director territorial d’Abacus a València, Marcos Montero, ha lamentat “unes decisions que van en contra de la cultura” i ha mostrat la seva preocupació “per aquests atacs a la cultura valenciana”. Montero ha deixat clar que “la llengua i la cultura valencianes sempre han de ser punts de trobada i així se seguirà treballant des de la cooperativa”. “Les tendes Abacus seguiran estant al servei dels valencians i les valencianes i de la cultura que ens uneix i ens explica com a poble”, ha afegit Montero per concloure que “la solució sempre és més cultura i més educació, més debat i més idees, i no menys, si volem construir una societat oberta i compromesa amb els drets culturals i el progrés social”. Finalment, ha volgut mostrat el suport d’Abacus amb les revistes i persones afectades per aquests atacs a la llibertat d’expressió.
El 1996 Abacus obre la primera botiga a València de la mà del cooperativisme valencià. Al 2001 s’inicia un procés que va concloure amb la fusió de dues cooperatives: Abacus i Didàctics Valencians. Abacus compta actualment amb tres botigues a València, una a Torrent, una a Sagunt i una altra a Castelló de la Plana, que permeten ampliar i consolidar l'objectiu d'incidència social que tenen aquests espais de difusió de la cultura i l’educació amb 40 treballadors i 100.000 socis i sòcies de consum.