- L’edició d’enguany explora l’efervescència de les cuines de la Mediterrània amb reportatges dedicats a la Itàlia, la Riviera francesa, l’Ístria croata, Esmirna, el Rif, les illes Cíclades i Catalunya
- Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, del restaurant Disfrutar, prenen el relleu dels germans Roca i Ferran Adrià com a directors convidats d’APART
- Impulsada per CUINA i editada en català, castellà i anglès, APART és la revista anual d'Abacus que descobreix experiències locals a tot el món que dibuixen la gastronomia del futur
Aquest matí s’ha presentat al restaurant Disfrutar de Barcelona el tercer número d’APART, que enguany està dedicada a explorar l'efervescència de les cuines de la Mediterrània, un mar en contínua transformació.
Cada número d’APART compta amb grans figures de la nostra gastronomia com a directors convidats. El primer número va estar dirigit per Ferran Adrià, mentre que el segon va comptar amb la complicitat dels germans Roca. Aquest tercer número té els xefs del Disfrutar, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas com a directors convidats.
Set regions, de punta a punta de la Mediterrània
A les pàgines del tercer número d’APART, la Mediterrània és la protagonista absoluta. La travessa dels tres xefs es deté a Itàlia, la Riviera Francesa, l’Ístria croata, Esmirna (Turquia), el Rif (Marroc), les illes Cíclades (Grècia) i Catalunya, un territori ple de reptes també al voltant de la cuina i l’alimentació. El despoblament de les zones rurals, l’amenaça a la biodiversitat i l’escassetat de recursos hídrics són alguns d’aquests desafiaments comuns.
Per explorar, hem comptat amb la col·laboració de periodistes i fotògrafs d’aquests països, com Luciana Squadrilli (Itàlia), Maria Canabal (Riviera Francesa), Velimir Cindric (Ístria croata), Sandra Sinem Kaya (Esmirna), Farah Nadifi (el Rif), Eleftheria Vasiliadi (illes Cíclades) i Àgata Albero (Catalunya).
Una edició en tres idiomes
APART s’edita en tres idiomes (català, castellà i anglès), té un preu de 9,95 € i ja està a la venda a les botigues Abacus i als quioscos i a la pàgina web www.apartgastro.com