• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Cooperativa
  • Notícies
  • Agenda
  • Contacte
  • Cooperativa
  • Missió i valors
  • Les persones
  • La història
  • L’estratègia
  • Treballa amb nosaltres
  • Per saber-ho tot
  • Codi ètic
  • Política de privadesa
  • Canal de denúncies
  • Avís legal
  • Abacus
  • Abacus Llibreries
  • Abacus Educació
  • Abacus Futur
  • Abacus Media
  • Abacus Idea
  • Notícies
  • Agenda
  • Contacte
Fes-te soci/a
  • Esp
Abacus - Notícies - Els canelons, el Plat Favorit dels Catalans 2025

Abacus i Cuina proclamen els canelons com a Plat Favorit dels Catalans 2025

11/11/2025

  • Els canelons, defensats pels xefs Carles Gaig i Núria Bonet, s’imposen en la desena edició del concurs gastronòmic impulsat per Abacus, CUINA i la Generalitat de Catalunya
  • El certamen, que enguany ha rebut més de 25.000 vots, es consolida com una cita de referència coincidint amb Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia

Abacus i la revista CUINA, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, van proclamar ahir els canelons com a Plat Favorit dels Catalans 2025, en la desena edició d’aquest popular concurs gastronòmic, que s’ha consolidat com una de les iniciatives més estimades de la cuina catalana. L’acte de proclamació va tenir lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, en un esdeveniment que va reunir xefs, restauradors i representants institucionals en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia.

El plat guanyador, defensat pels xefs Carles Gaig i Núria Bonet i pels restaurants Can Culleres (Barcelona) i Cal Marina (Anglesola), va obtenir la màxima puntuació tant del jurat com del vot popular, després d’un procés participatiu que ha recollit més de 25.000 vots a la web platfavorit.cuina.cat. El jurat professional, amb un pes del 30% en la valoració final, estava format per figures de referència del món gastronòmic i creatiu com Fina Puigdevall, Oriol Castro, Ferran Cedro, Carlota Claver, Enric Jardí, Josep Sucarrats i Judith Càlix. L’anunci oficial del resultat va anar a càrrec del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper.

Aquesta desena edició del Plat Favorit dels Catalans ha reunit 15 plats tradicionals —com el suquet de peix, la botifarra amb seques o el fricandó—, cadascun defensat per dos restaurants i apadrinat per xefs ambaixadors de prestigi com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca, Nandu Jubany, Oriol Castro, Marc Ribas o Carles Gaig, entre molts d’altres. Els finalistes van ser els canelons, la botifarra amb seques, el suquet de peix i els cargols a la llauna. La gala, presentada per la periodista Carme Gasull, va comptar amb les intervencions del dissenyador Enric Jardí i de la directora de CUINA, Judith Càlix, i amb la participació de diversos xefs que han defensat plats en aquesta edició.

Amb aquest reconeixement, els canelons s’incorporen a l’Olimp gastronòmic català, juntament amb plats com l’escudella i carn d’olla, el fricandó, la botifarra amb seques o les sardines a la brasa, guanyadors de les edicions anteriors. Amb deu anys d’història, el certamen impulsat per Abacus i CUINA reafirma el seu compromís amb la cultura gastronòmica catalana, la participació ciutadana i la promoció de la identitat culinària del país.

Més notícies

Abacus, el Diari de l’Educació i Octaedro organitzen la taula rodona “Educar és donar la paraula” per reflexionar sobre el paper transformador de l’educació

07/11/2025

La trobada, amb la participació de figures destacades del món educatiu, reafirma el compromís de la cooperativa amb l’escola, la cultura i la comunitat educativa El proper 13 de novembre, a les set del vespre, la llibreria Abacus del carrer Ausiàs March de … Llegeix més

El TRESC i Abacus celebren “el gust per la lectura” amb la 12a edició del Sant Jordi de Nadal

05/11/2025

El pròxim 29 de novembre, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm tornarà a omplir-se de cultura amb una nova edició del Sant Jordi de Nadal, la gran festa literària d’hivern impulsada pel TRESC, la comunitat de cultura d’Abacus. Una jornada per avançar l’esperit de la … Llegeix més

Pàgina següent

Footer

  • Cooperativa
  • Missió i valors
  • Les persones
  • La història
  • L’estratègia
  • Treballa amb nosaltres
  • Per saber-ho tot
  • Codi ètic
  • Política de privadesa
  • Canal de denúncies
  • Avís legal
  • Abacus
  • Abacus Llibreries
  • Abacus Educació
  • Abacus Futur
  • Abacus Media
  • Abacus Idea
  • Notícies
  • Agenda
  • Contacte
Fes-te soci/a