Abacus Terrassa et convida a la presentació del llibre El llibre del bacallà. L'acte serà conduït per la seva autora, Fina Comas. Tots hem sentit a parlar del bacallà i, de fet, n'hem menjat. El que no hem fet mai és imaginar-nos la infinitat de maneres que es pot cuinar i gaudir d'aquest peix.
El bacallà és un dels peixos més apreciats de la nostra cuina tradicional i és un dels ingredients imprescindibles de la gastronomia contemporània. Des de fa segles es pesca a les aigües fredes del nord d'Europa i des d'allà, modificat amb la sal arribada del sud, es transporta arreu.
El llibre del bacallà no és només un llibre de receptes. En aquesta obra, Fina hi explica la història de consum d'aquest peix, l'arrelament a festes i tradicions (com la Quaresma), l'opinió i recomanacions de peixaters, les frases fetes i dites, les millors receptes pas a pas i molt més!
“El bacallà no és tan sols un producte o una recepta per preparar un plat. Al voltant del bacallà s'ha anat construint tota una cultura i una manera de viure perquè el bacallà ha format part de la història d'alguns pobles, és font de riquesa i base de l'economia d'alguns països i, així mateix, va ser un aliment en temps de recursos escassos i en temps de penitència.” - frase extreta del llibre.
Descobreix el blog de cuina de l'autora.
Vine a descobrir qui talla el bacallà!
Edat recomanada: Joves i Adults.
L’activitat és gratuïta, no cal inscripció prèvia.