- El cinema Phenomena Experience de Barcelona acull l'estrena de la pel·lícula documental en una sessió especial en el festival DocsBarcelona i en el marc dels actes de la Regió Mundial de la Gastronomia
- La producció, d'Abacus en coproducció amb 3Cat i amb la col·laboració de la revista Cuina i el suport de la Generalitat de Catalunya, reuneix les principals personalitats del panorama gastronòmic català
- El documental posa en valor un projecte culinari d’excel·lència que simbolitza l’esforç col·lectiu del país en tots els àmbits de la cadena alimentària
- El documental s'estrenarà per televisió el proper dimarts 20 de maig a les 22.05 en el programa Nits Sense ficció de 3Cat
Abacus i 3Cat han estrenat aquest vespre Plat en blanc, un documental sobre el restaurant Disfrutar, proclamat fa un any com el millor restaurant del món. L’esdeveniment ha tingut lloc al cinema Phenomena Experience de Barcelona, com a part de la programació del festival DocsBarcelona i en el marc dels actes de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia. El documental ha estat produït per Abacus i 3Cat, amb la col·laboració de la revista Cuina i la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de posar en valor un projecte culinari d’excel·lència que simbolitza l’esforç col·lectiu del país en tots els àmbits de la cadena alimentària.

Plat en blanc ofereix una mirada íntima al dia a dia del Disfrutar i recull el testimoni dels seus protagonistes, alhora que segueix de prop l’evolució del restaurant fins a aconseguir el reconeixement com el millor del món. La peça no només posa en relleu el talent i la innovació dels xefs, sinó també la importància del territori, el producte local i la col·laboració com a eixos fonamentals d’aquest èxit.
L’estrena ha estat també un acte de referència per al sector gastronòmic català. Xefs de renom, productors, comunicadors, representants institucionals i amants de la cuina han omplert la sala per celebrar aquest homenatge col·lectiu a l’art culinari.
“Aquest documental és una carta d’amor a la cuina d’aquest país, però també un reconeixement a tot un ecosistema que comença amb el pagès i acaba amb el plat”, ha destacat Silvia Grimaldo, directora de negoci de la revista Cuina. Marc Roma, director d’Abacus Idea, ha afegit que “amb Plat en blanc volem explicar una història que inspira i que representa valors com la cooperació, el talent compartit i l’arrelament al territori. El Disfrutar és la punta de llança d’un model d’èxit col·lectiu”.



