• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Cooperativa
  • Notícies
  • Agenda
  • Contacte
  • Cooperativa
  • Missió i valors
  • Les persones
  • La història
  • L’estratègia
  • Treballa amb nosaltres
  • Per saber-ho tot
  • Codi ètic
  • Política de privadesa
  • Canal de denúncies
  • Avís legal
  • Abacus
  • Abacus Llibreries
  • Abacus Educació
  • Abacus Futur
  • Abacus Media
  • Abacus Idea
  • Notícies
  • Agenda
  • Contacte
Fes-te soci/a
  • Esp
Abacus - Notícies - Abacus col·labora amb l'equipament de l'Escola Noima d'Olot

Abacus col·labora amb l’equipament de la nova seu de l’Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa

16/09/2024

  • La cooperativa contribueix amb material escolar, jocs, llibres i recursos educatius per a la biblioteca escolar i els espais formatius
  • Noima, l’Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa, és un projecte impulsat per La Fageda en col·laboració amb l'Ajuntament d'Olot 
  • El projecte s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que han quedat fora del sistema educatiu i laboral i que no compten amb recursos d'acompanyament

Abacus col·labora amb l’equipament de l’Escola Noima, l’Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa, amb material escolar, jocs, llibres i recursos educatius per a la biblioteca escolar i els espais formatius. L’Escola Noima és un projecte impulsat el 2022 per La Fageda amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot que, després de dos anys en espais municipals, estrena seu pròpia a l'antic convent de la Providència d'Olot. El projecte s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que han quedat fora del sistema educatiu i laboral i els ofereix un acompanyament socioeducatiu continuat, que permet identificar i atendre les necessitats de l'alumnat pel qual es defineixen itineraris flexibles per tal que s'hi incorporin de nou.

La nova seu de Noima, que es va inaugurar dissabte passat, disposa de prop de dos mil metres quadrats distribuïts en tres plantes, amb espais dissenyats per a facilitar l'aprenentatge i el desenvolupament personal dels joves. A més de les aules, l'edifici compta amb una cantina, una cuina, diversos tallers, sales polivalents, un laboratori digital, un pati i un jardí, tots ells pensats per fomentar un entorn formatiu integral i acollidor. A banda de la tasca de formació i acompanyament, l'espai també s'obre al conjunt de la població i estarà a disposició d'altres entitats del territori.

“A Abacus treballem amb el convenciment que l’educació i la cultura son els principals motors per construir una societat millor”, ha explicat Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus, i ha afegit: “Aquesta col·laboració amb l’Escola Noima demostra l’objectiu que sempre persegueix la cooperativa de ser útils a les famílies i a la comunitat educativa alhora que ens permet potenciar la implicació de les persones i la interacció amb tots els agents de la societat on treballem”. 

La inauguració de la nova seu de l’Escola Noima va comptar amb la participació del MHP de la Generalitat, Salvador Illa, així com d’altres representants institucionals del món de l’educació i la cultura, com la consellera d'Educació, Esther Niubó; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcalde d'Olot, Pep Berga; el delegat del Govern a Girona, Xavier Guitart i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach. També hi van assistir representants d’Abacus, docents i alumnat del centre.

Més notícies

El Festival TRESC CONCA, impulsat per Abacus i el TRESC, triomfa en la seva primera edició

23/10/2025

Del 18 al 20 d’octubre, la Conca de Barberà va acollir un esdeveniment que celebra la cultura i el vi, i que reafirma el compromís d’Abacus i del TRESC amb la cultura de proximitat i el territori Abacus i TRESC han impulsat  la primera edició del festival … Llegeix més

Abacus i Cuina organitzen la 10a edició del Plat Favorit dels Catalans

16/10/2025

El concurs gastronòmic, consolidat com una de les cites més estimades de la cuina catalana, busca el plat més emblemàtic del país en una edició especial que coincideix amb Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia. Abacus i la revista Cuina impulsen la … Llegeix més

Pàgina següent

Footer

  • Cooperativa
  • Missió i valors
  • Les persones
  • La història
  • L’estratègia
  • Treballa amb nosaltres
  • Per saber-ho tot
  • Codi ètic
  • Política de privadesa
  • Canal de denúncies
  • Avís legal
  • Abacus
  • Abacus Llibreries
  • Abacus Educació
  • Abacus Futur
  • Abacus Media
  • Abacus Idea
  • Notícies
  • Agenda
  • Contacte
Fes-te soci/a