- La trobada té lloc dissabte 2 de desembre de 10 del matí a 8 del vespre a l’Espai 88, al Poblenou de Barcelona
- És un mercat de pagès on es poden comprar els productes per emportar-los a casa però també es poden degustar vins, olis, formatges, embotits i cervesa artesana
- A les 12h, es presentarà la nova campanya Arrels, on el món alça la veu, una iniciativa col·laborativa amb CRAM, Ramats de Foc i Eixarcolant
Abacus i Arrels celebren la 2a edició de la Festa Arrels. Una trobada del sector de la pagesia que aquest dissabte, 2 de desembre, reunirà més de 30 artesans de l'alimentació, de 10 del matí a les 8 del vespre, a l'Espai 88, al Poblenou de Barcelona. L’element central és un mercat de pagès on es poden comprar els productes per emportar-los a casa però també es poden degustar allà mateix vins, olis, formatges, embotits i cervesa artesana.
En aquest context, hi haurà formatges premiats al concurs de la fira de Sant Ermengol —un dels més prestigiosos de casa nostra—, vins guanyadors dels Premis Vinari —el gran concurs de vins catalans—, un dels pocs productors catalans de porc ecològic i els primers cervesers artesans que han aconseguit tancar el cercle de producció de la cervesa a Catalunya, entre molts d’altres. Per conèixer més a fons alguns d'aquests productes, s’han programat diversos tastos durant tota la jornada.
A més a més, a les 12 del migdia es donarà el tret de sortida de la nova campanya Arrels, on el món alça la veu. Una iniciativa col·laborativa entre la revista Arrels i els projectes CRAM (recuperació de fauna marina), Ramats de Foc (prevenció dels incendis forestals amb pastures extensives) i Eixarcolant (defensa de les llavors locals) per fer créixer encara més les comunitats del territori.
En paraules de Josep Sucarrats, director editorial d'Arrels, "el suport a la pagesia de proximitat i als artesans alimentaris del país és un dels pals de paller del projecte Arrels". En aquest sentit, Sucarrats afegeix que "aquesta festa és l’ocasió perfecta per conèixer en persona molts d’aquests productors, perquè expliquin amb veu pròpia els seus projectes i per comprar-los els aliments sans, propers i de qualitat que hi oferiran".