La intercooperació

intercooperació

La intercooperació, o cooperació entre cooperatives i altres empreses de l’economia social, és un segon esglaó del fet cooperatiu que comença quan diverses persones cooperen entre si per crear una empresa cooperativa.

Es tracta d’un nou pas natural i imprescindible per assolir amb eficàcia els objectius propis. La intercooperació és el desenvolupament bàsic de la cooperació, ja que així com una cooperativa existeix per l’acció conjunta dels seus socis i sòcies, la intercooperació entre cooperatives és la suma de la seva acció i s’uneixen per cooperar i cercar sinergies amb objectius comuns.

Des d’Abacus cooperativa es creu que el foment de la intercooperació ens ajuda en la renovació corporativa i en l’emprenedoria de nous projectes i és per això que participa activament en diversos projectes i espais d’intercooperació i fins i tot és membre fundador d’algunes d’aquestes iniciatives com és el cas del grup cooperatiu Clade.

clade

CLADE–Grup Empresarial Cooperatiu

Clade és un grup d’empreses, la majoria cooperatives, que provenen de diferents sectors d’activitat i comparteixen uns valors i una manera de fer, en el marc de l’economia social.
Els seus valors principals són la participació de les persones a l’empresa, la responsabilitat social i l’afany de col·laborar, a través de la intercooperació.
La seva manera de fer les porta a gestionar les organitzacions buscant l’excel·lència, potenciant la creativitat i la innovació, per tal de créixer i ser competitives i eficients, creant riquesa i ocupació estables.
Abacus cooperativa forma part del Grup juntament amb altres organitzacions de diversos sectors d’activitat i de reconeguda trajectòria empresarial: Corma, Escola Sant Gervasi, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, Lavola, Comunitat Minera Olesana, Orquestra Simfònica del Vallès i Suara Cooperativa.

fccuc

FCCUC

Abacus participa activament en la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya (FCCUC), aprofundint i fomentant polítiques cooperativistes adreçades al cooperativisme de consum i promovent projectes d’educació per un consum responsable.

arccoop

Arç Cooperativa

Arç cooperativa es dedica a la gestió d’assegurances d’una manera integral, oferint assessorament, estudi i recerca de productes específics d’assegurances i gestió de la compra d’assegurances amb criteris col·lectius. Les seves especialitzacions són en l’àmbit de l’economia social i solidària i de les energies renovables.

jordi capell

Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell

La Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell és una cooperativa de consumidors i usuaris, dedicada a la distribució, sense ànim de lucre, d’articles d’ús i de consum i la prestació de serveis especialment els subministraments necessaris per al bon funcionament de l’activitat professional dels arquitectes. La cooperativa té 9 botigues a Catalunya i la botiga virtual i compta amb 18.000 socis.

Subscriu-te al blog


Condicions legals i de privacitat