Criteris de selecció

criterios de seleccion

Allò que et recomanem té una raó de ser

Com a empresa de l’economia social volem donar-te eines i propostes perquè puguis fer un consum responsable, amb valors i dintre del mercat social i solidari. Dintre d’aquest àmbit, una de les nostres prioritats és traslladar els nostres valors als nostres criteris de selecció de producte.

És evident que si el nostre consum influeix sobre l’evolució de la societat, el repte és valorar allò que ens sembla bé o malament abans de prendre decisions a l’hora de consumir. A Abacus cooperativa apostem per donar-vos opcions per fer una compra responsable i amb un efecte socioambiental positiu.

Els criteris preferents de la cooperativa

Els valors centrals de la nostra selecció es poden resumir en cinc punts:
compromís social, fomentant els valors i la responsabilitat social a través d’un consum ètic i responsable compromís amb l’educació, buscant productes que contribueixin a l’enriquiment i la maduració de les persones compromís amb el país, defensant la nostra llengua i potenciant la producció pròpia en català compromís mediambiental, fomentant un consum sostenible i respectuós amb el medi compromís amb la bona relació qualitat / preu i l’originalitat. Es fomenten les obres i els productes originals, rebutjant les imitacions i les còpies. Es busquen els productes amb una bona relació qualitat / preu

Criteris comercials de la Cooperativa

 • Es valoren especialment els productes que presenten un clar caràcter educatiu, que incentiven i deixen espai a la creativitat, el coneixement i a la capacitat de divertir els infants, els joves o els adults.
 • Se selecciona un article tenint en compte el valor afegit conceptual que aporta cada producte i una bona relació entre la qualitat i el preu.
 • S’afavoreix una oferta de productes innovadora i actual, adequada pel que fa el seu disseny i equilibrada dins el conjunt de referències.
 • Es treballa coordinament amb els proveïdors per adequar les ofertes i promocions a les necessitats dels nostres clients, així com per desenvolupar nous productes per satisfer aquestes necessitats.
 • Entre els principals principis que se segueixen i es valoren trobem el principi de la no discriminació, ja sigui de gènere o d’orientació sexual, així com el principi del respecte de la diversitat cultural. També es respecta el dret a la llibertat de consciència i de religió.
 • S’afavoreixen els articles amb contingut, etiquetatge o presentació en català;
 • Els productes han de ser eficients des del punt de vista ergonòmic i adequats a l’edat de les persones que els utilitzaran (forma, dimensions, pes…).
 • Es presta especial atenció als productes amb llicència i/o amb il•lustracions de personatges que complementen o decoren l’article:
  • Es vetlla perquè tinguin connotacions positives
  • No poden compensar mancances funcionals o de qualitat. El producte ha de ser vàlid per ell mateix .
 • En tot moment, els articles han de respectar la normativa vigent. Vetllem també, perquè la presentació dels articles, el seu funcionament i la seva qualitat siguin adients.
 • Els articles destinats a infants han de ser especialment segurs, garantint que compleixen totes les normes vigents de seguretat. Es vetlla perquè els materials i les peces utilitzades per a la seva fabricació, així com totes les seves característiques tècniques (físiques, mecàniques, químiques, elèctriques i higièniques) siguin adients. Els productes han de ser suficientment resistents, sòlids i assolir una durabilitat raonable en un ús continuat.

Subscriu-te al blog


Condicions legals i de privacitat